Restauracja

Pustelnia - restauracja / zajazd rybacki

Tutaj ryby serwuje się od bardzo dawna, jednak Ania i
Sebastian Pyć swoją restaurację otworzyli rok temu i
od tego czasu goście przyjeżdżają codziennie.

Jedzą karpie i pstrągi. Zupy i sałatki. Przystawki i
dania główne. Wyłącznie z ryb z okolicznych stawów.
Ryby dostarczane są nawet trzy razy dziennie. A to
oznacza, że pokochacie ich smak. Są tacy, którzy na
pstrągi i karpie jadą do nas z Wrocławia, przez całą
Polskę.

W karcie są też oczywiście soki z lokalnych jabłek,
lubelskie wina z winnicy Mickiewiczów i piwa
rzemieślnicze. Menu naturalnie zmienia się wraz
z porami roku.

Dzieci bawią w kąciku pirata. Chyba, że jest ciepło.
Wtedy szaleją na pirackim statku.

Dla psiaków zawsze znajdziemy miskę z wodą.
A na zabieganych czeka strefa bujania.

Z przyjemnością organizujemy wydarzenia
rodzinne, spotkania, konferencje.

Oferujemy catering świąteczny, ponieważ
nie może zabraknąć pysznych ryb na
wigilijnym stole.

Menu

O naszych rybach wiemy wszystko
– serwujemy to, co najlepsze

W witrynce przysmaków rybnych można znaleźć pastę z wędzonym pstrągiem w słoiczku oraz inne nasze pyszności.

Ponieważ wszystkie dania przygotowujemy ze świeżych składników. 

Korzystamy z produktów regionalnych, sezonowych,
tych najwyższej jakości. Samodzielnie przygotowujemy wszystkie sosy, marynaty i przetwory.

NA POCZĄTEK

Tatar z pstrąga
17

siekany pstrąg (70g) /borowiki marynowane/emulsja musztardowa/ bagietka/masło

Ceviche z pstrąga
18

(czyt.: sewicze) cienkie plastry surowego pstrąga (70g)/kapary/pomidory suszone/sok z limonki/ oliwa z oliwek/szczypiorek/ bagietka/ masło

Śledź w śmietanie
12

śledź 100g/cebula/śmietana/jabłko/bagietka/masło

Szyneczka z karpia
13

plasterki wędzonej szyneczki z karpia (70g)/ sos tatarski/bagietka/masło

Pasta z wędzonym pstrągiem
11

pstrąg wędzony /ser biały/ majonez/ogórek kiszony/bagietka / 150g

ZUPY

Zupa rybna Seby
9

z karpiem i soczewicą - 200ml

Krem z pomidorów z wędzonym pstrągiem z grzankami
8

200ml

Rosół drobiowy
7

200ml

DLA MAŁEGO RYBAKA

Rosołek drobiowy
5

150ml

Kotleciki rybne z frytkami i sałatką
16

80g

Fileciki z naszego pstrąga
19

Fileciki z naszego pstrąga w panierce z sezamem z frytkami i sałatką

Lody
3

gałka

LEKKA RYBKA

Sałatka z pstrągiem wędzonym z sosem Marie Rose
25

pstrąg 80g/ mix sałat/ pomidorki koktajlowe/owoc kaparowca / czarne oliwki/ pestki dyni/ grzanki

Sałatka Anki
27

karp smażony – filet 70g/ mix sałat / gruszka marynowana/ser pleśniowy/pomidorki koktajlowe/ grzanki/ sos vinaigrette

DO PIWKA

Faworki z karpia
23

200g - *podajemy także porcje 2-osobowe

Deska rybaka dla 4 osób
75

deska ryb wędzonych (karp. pstrąg, jesiotr, szyneczka z karpia z Pustelni) 600g/ ryby marynowane 200g/ pasta z pstrąga 100g/pikle/sos tatarski/ bagietka

Mała deska rybaka dla 2 osób
38

deska ryb wędzonych (karp. pstrąg, jesiotr, szyneczka z karpia z Pustelni) 300g/ ryby marynowane 100g/ pasta z pstrąga 50g/pikle/ sos tatarski/ bagietka

Paka rybaka
29

filet z karpia i pstrąga 150g /warzywa z patelni 150g / ziemniaki opiekane 100g/sos czosnkowy własnej roboty

Pstrąg z pieca z masełkiem czosnkowym i rozmarynem
22

300g

Filet z pstrąga z patelni
22

150g

Pstrąg na sosie z białego wina
24

białe wino/kapary/oliwki/szczypiorek - 300g

Karp pod pierzynką
24

filet z karpia pod sosem śmietanowym - 150g

Karp z patelni
21

filet 150g

Dzwonko karpia z patelni
19

200g

Jesiotr z PUSTELNI w sosie kurkowym na białym winie
39

200g

Schab panierowany
19

150g

COŚ DO RYBKI

Frytki
5

150g

Ziemniaki opiekane
7

150g

Ziemniaki z koperkiem
5

200g

Kasza gryczana
5

200g

Bagietka
3

100g

Warzywa z patelni
7

150g

Zestaw surówek
7

100g

Mix sałat z sosem vinaigrette
6
Sosy naszej produkcji
2,5

Sos czosnkowy / tatarski / Marie Rose

Sławek, nasz szef kuchni zaprasza w imieniu całego zespołu. Do zobaczenia!

  • niedziela- czwartek w godz. 12-20
  • piątek, sobota w godz. 12-22
  • przez cały rok oprócz: 1 stycznia, Niedzieli Wielkanocnej, 1 listopada, 25 i 26 grudnia.

Miłe newsy

Sorry, the comment form is closed at this time.

Ta strona korzysta z plików cookie w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze Strony oznacza, że zgadzasz się na korzystanie z niej. Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close